Liikkuva Tampereessa toteutettua

Vuoden 2016 aikana tehtiin useita kokeiluja, joita jatketaan edelleen ja keksitään uusia! Alla lisätietoa kokeiluista.

Liikkuva Tampere vuosi 2016-2017

Tehtyä:

Lapset ja nuoret

Liikkuva koulu-toiminta on osa Liikkuvaa Tamperetta. Liikkuva koulu-toimintaa on vahvistettu sekä jo yli puolet päiväkodeista on mukana Ilo kasvaa liikkuen- ohjelmaa.

Toteutettiin pihaliikkareita 8 päiväkodin pihalla sunnuntaina iltapäivällä. Ohjaaja veti 30-45 min. kehonpainoharjoittelutreenin, johon myös lapset saivat osallistua. Kun osa lapsista ei enää jaksanut keskittyä, he pystyivät turvallisella alueella leikkimään ja vanhemmat pystyivät jatkamaan treeniä. MLL Tampereen osasto otti tämän pysyväksi toiminnaksi. Keväällä jatketaan treenejä taas.

Nuorten treenit ovat löytäneet kohderyhmänsä. Vähän liikkuvat nuoret/kilpailullisen treenin lopettaneet nuoret pääsevät maksutta kokeilemaan eri lajeja. Yhteistyötä liikuntayhdistysten ja urheiluseurojen kanssa toivotaan.

Aikuiset

Palkittiin pyöräilymyönteisimpiä työpaikkoja. Voittajat v. 2016 olivat Solita Oy, Dicode Oy ja VTT Tampere Oy.

Koko Tampereen kaupungin henkilöstölle (mukaan lukien liikelaitokset) tarjotaan mahdollisuus käyttää Ergo Pro- taukoliikuntasovellusta työaikana. Ohjelma sisältää 76 taukoliikuntaharjoitusta mukaan lukien mindfulness- ja rentoutumisharjoitukset.

Liikkujan apteekkeja on Tampereella nyt viisi kappaletta. Löydät ne täältä.  Liikkujan apteekeissa henkilökunta ottaa pitkäaikaissairaan kanssa liikkumisen puheeksi ja ohjaa esim. maksuttomaan liikuntaneuvontaan, jota kaupungin liikuntapalvelut tarjoavat. Lisäksi näissä apteekeissa myydään liikunta-alan tuotteita ja heillä on esitehylly, johon alueen seurat ja yhdistykset voivat tuoda tietoa omista liikuntaryhmistään.

Rakennettiin liikuntavälinelainaamo kirjastoihin. Kirjastokortilla voit lainata 4 vkon laina-ajalla mm. kahvakuulia, sauvakävelysauvoja, lumikenkiä, pihapelejä ja vaikka mitä. Välineistöä laajennetaan taas vuoden 2017 aikana. Kerro mitä haluaisit kirjastosta lainata: liikkuvatampere@tampere.fi.

Rakennettu kulttuurikuntoiluraitti Vapriikkiin.

Maksutonta liikuntaneuvontaa saa lähes kaikista kaupungin terveysasemilta. Lisäksi on aloitettu kokeilu työllisyyspalveluiden kanssa, jotka ottavat pitkäaikaistyöttömien kanssa liikkumisen puheeksi ja ohjaavat liikuntaneuvontaan.

Lähdetiin verkostolaisten toiveesta rakentamaan Ohjaajapankkia. Sieltä voi pyytää itselleen sijaista, jos oma sijainen on syystä tai toisesta estynyt vetämään treenin.

Kaikki lähitorit ja palvelukeskukset ovat luvanneet tarjota toimijoille tilat ilmaiseksi käyttöön, jos toiminta on kaikille avointa, ei vain seuran/yhdistyksen jäsenille. Toiminta saa olla maksullista, mutta kaikille avointa. Tilakuvaukset löydät täältä.

Lisäksi on toteutettu lukuisia liikettä lisääviä tempauksia ja kampanjoita, joihin kaikki ovat tervetulleita osallistumaan tai toteuttamaan. Lisätään yhdessä tamperelaisten liikkumista! Tulkaa mukaan ja tilatkaa Liikkuva Tampere- uutiskirje osoitteesta: liikkuvatampere@tampere.fi. Saatte silloin kutsut verkostotapaamisiin, joissa yhdessä näitä suunnittelemme.

Julkaistu 24.03.2017