Vaikka Suomessa ei kesällä 2020 päästäkään nauttimaan perinteikkäästä festarikesästä kaikkien kesän festareiden ollessa peruutettuina heinäkuun loppuun saakka, ei silti koskaan ole liian aikaista alkaa suunnitella seuraavan kesän festivaalireissuja. Vaikka festarikesä on peruttu, emme ole halunneet vaipua epätoivoon, vaan olemme päättäneet omistaa tämän kesän haaveilulle. Juuri siksi olemmekin päättäneet koostaa jokaisen festarikävijän muistilistan siitä, mitä festareille lähtiessä olisi hyvä muistaa. Poimi lista talteen ja kaiva se taas esille ensi vuonna, kun maailman tilanne on toivottavasti rauhoittunut, ja festareita voidaan jälleen järjestää entisenkaltaisella tarmolla.

Poimi siis listan tärkeimmät kohdat alhaalta ja kirjoita ne muistiin, sillä todennäköisesti opit listauksestamme jotakin uutta ja saat hyviä vinkkejä festarireissuillesi. Näillä vinkeillä festarikokemuksesta tulee entistäkin mukavampi ja pienilläkin toimenpiteillä saatat saada aikaan suuren muutoksen festivaalikokemuksiisi. Lue vaikka ja ylläty!

Festarikävijän muistilista

  • Nappaa mukaan rulla vessapaperia

Tiedätkö sen tunteen, kun sinulla on kova tarve päästä vessaan, mutta jonot bajamajalle vievät ikuisuuden? Ai että sitä tunnetta, kun tuohon haisevaan pieneen koppiin vihdoin pääsee sisälle ja saa tarpeensa tehtyä, mutta… Mutta huomaat, että vessapaperi on loppu! Vessapaperi on asia, jota et koskaan tulee arvostaneeksi niin paljon kuin silloin, kun sitä ei ole. Pakkaa siis mukaan ainakin muutama rulla festareille – ne eivät paina juuri mitään, mutta pelastavat sinut pinteestä kun on tarvis.

  • Muovipussi pelastaa monelta

Yllättikö festarisade? Mikään ei latista tunnelmaa enemmän kuin se, kun festareilla alkaa sataa – paitsi se, kun huomaat kaikkien kalliiden tavaroidesi olevan kangaskassissa, joka kastuu läpi asti hetkenä minä hyvänsä! Pidä aina saatavillasi muovipussia, sillä se ei vie tilaa eikä paina mitään, mutta tarpeen vaatiessa voit sujauttaa sen sisään kassisi tai vaikka peittää sillä märän istuimen sateen jälkeen.

  • Varavirtalähde pelastaa silloin, kun tilanne käy tukalaksi

Jos ystävät ovat hukassa ja oravastava paniikkikohtaus kolkuttaa takaraivossa, on älypuhelin tärkeä väline kadonneiden ystävien paikannukseen. Pidä siis aina saatavillasi varavirtalähdettä, jotta huonolla hetkellä loppuun kulunut akku ei onnistu pilaamaan koko festarikokemustasi.